
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
ARUCAD Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, ulusal ve uluslararası mutfak kültürlerini tanıma, yaratıcı gastronomik süreçleri keşfetme ve profesyonel mutfak yönetimi konularında kapsamlı bir eğitim sunmaktadır. Bölüm programı, yemek yapma becerilerinin yanı sıra mutfak disiplinleri, menü tasarımı, gıda güvenliği ve hijyen gibi konularını da kapsar. Turizm sektörünün kalbinde yer alan yeme-içme alanındaki artan taleple birlikte, öğrenciler uygulamalı eğitimler ve staj imkanlarıyla sektör deneyimi kazanır. Öğrenciler, Üniversitemizin bağlı bulunduğu Arkın Group bünyesindeki otel mutfaklarında staj yapma ve okurken deneyim kazanma imkanına sahip olduğu gibi, mezun olduğunda işe yerleştirilme avantajına da sahip olacaktır. Bu bölüm, gastronomiye ilgi duyan bireyler için güçlü bir kariyer fırsatı sunmaktadır.
Kariyer Olanakları
Öğrenciler, Üniversitemizin bağlı bulunduğu Arkın Group bünyesindeki otel mutfaklarında staj yapma ve okurken deneyim kazanma imkanına sahip olduğu gibi, mezun olduğunda işe yerleştirilme avantajına da sahip olacaktır.
Eğitim Dili
İngilizce
Eğitim Süresi
4 Yıl
Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı
Evet
• 2025-2026 Akademik Yılında açılması planlanmaktadır.